Erasmus+

New Media 4 Lifelong Learning

Projekt współfinansowany ze środków programu Erasmus+

W czasie 01.12.2020-30.11.2022

FUNDACJA ATELIER – MIĘDZYNARODOWO

Fundacja Atelier Spółdzielczości i Ekonomii Społecznej jest liderem międzynarodowego
projektu Media4Life realizowanego ze środków programu ERASMUS+.

PARTNERZY W PROJEKCIE

POZDRAWIAMY Z ATEN

To tam w dniach 10-12 maja odbyło się spotkanie w ramach projektu New Media 4 Lifelong Learning. Spotkaliśmy się z naszymi partnerami, aby podsumować badania nad wykorzystaniem nowych mediów przez seniorów i edukatorów pracujących z seniorami. Rozpoczęliśmy planowanie pierwszego treningu, który już wkrótce odbędzie się w Polsce. Dziękujemy za wspaniałe przygotowanie spotkania naszej gospodyni Georgia K. Griva

Wielkie podziękowania dla naszych Partnerów za udział w spotkaniu:

Chorzowskie Centrum Kultury, Epeka Slovenia, Champions Factory, Ευρωπρόοδος Εκπαιδευτικός Όμιλος

Projekt jest współfinansowany ze środków programu Erasmus+ Unii Europejskiej.

DZIAŁAMY W ŻORACH

Od poniedziałku trwa szkolenie w Projekcie Erasmus+ New Media 4 Lifelong Learning, który realizujemy z partnerami z Bułgarii, Grecji, Słowenii i Polski. Nasi partnerzy:
? Epeka Slovenia
? Chorzowskie Centrum Kultury
? @ChampionsFactory
? Ευρωπρόοδος Εκπαιδευτικός Όμιλος
Pracujemy nad obszarem nowych mediów w życiu i edukacji seniorów, dorosłych i ich rodzin. Podczas pierwszych dni treningu mieliśmy możliwość poznać nowe narzędzia do pracy z seniorami online, definiowaliśmy „personę seniora”, wszystko to w edukacji poprzez doświadczanie na sobie. Wymieniamy dobre praktyki. rezultatem tego spotkania będzie 10 scenariuszy pracy z seniorami przy użyciu nowych mediów.